Vem har vårdnad om barnen?

Står ni i ett läge där ni är på väg att separera eller vill du bara veta vad som händer med barnen om ni gör det? Man gör alltid det man kan för barnets bästa och tar hänsyn till deras önskemål.

När man separerar försöker man få det så bra som möjligt för barnen, det innebär att man vill att de ska ha umgänge med båda sina föräldrar. Barnen sätts alltid i första hand och man försöker till stor del lyssna på deras önskemål om de är stora nog att föra sin talan. Har ni delad vårdnad innebär det att ni båda har lika stor rätt till viktiga frågor gällande barnen, till exempel vilken skola de ska gå på, sjukvård, pass och andra saker. Har man istället ensam vårdnad har endast föräldern med vårdnaden rätt att bestämma dessa saker.

Behöver ni hjälp att bestämma gällande vårdnaden?

Det finns fall då föräldrarna inte kommer överens om vem som ska ha vårdnaden över barnen. Är det så kan man behöva hjälp av en jurist. De är kunniga inom detta och kan hjälpa till under hela målets gång. Det finns massor olika firmor där ute, ni behöver en firma som är inriktad på vårdnad om barnen. Ta gärna kontakt via mail eller telefon för en första konsultation, de flesta erbjuder detta gratis. Se till att firman ni väljer har tid för att hjälpa er med ert ärende. Ni vill även ha ett företag som är kunnigt och professionellt inom ämnet.

14 Dec 2020

Välkomna till stjärnadvokaten! Vi är visserligen inga riktiga stjärnadvokater som Leif Silbersky, Johnnie Cochran eller Peter Ahltin, men vi kan våra saker ändå. Hos oss kan du hitta tips och information om det mesta som har med juridik och domstolsväsendet att göra. Håll till godo!