Advokat Malmö - juridiskt och mentalt stöd

Vissa typer av brott ger dig som brottsoffer rätt till juridiskt stöd och rådgivning genom rättsprocessen. Har du exempelvis blivit utsatt för ett vålds- eller sexualbrott så kan du anlita en advokat i Malmö som ditt målsägarbiträde och genom detta också dels få hjälp med en sakkunnig person som bistår dig i rättssalen - men som även kan närvara i samband med de polisförhör som äger rum innan en rättegång påbörjas.

Behövs verkligen detta? Ja, ser man till just sexualbrott så ska man veta att mycket har blivit bättre, men att allt långt ifrån är bra. Jämför man med hur ett offer för ett sexualbrott behandlas med ett offer för en misshandel så finns det tydliga skillnader.

En kille som blivit misshandlad bemöts med saklighet - hur gick det till, vem slog och vet du vilken gärningsmannen är? Fokuset ligger på att hitta en gärningsman och på att samla bevis för att fälla denne i en senare rättegång.

Utsatt för ett sexualbrott - en advokat gör skillnad

Vid sexualbrott däremot så kan bevisbördan förflyttas. Plötsligt så är det kvinnan - för det är ofta kvinnliga offer - som möts av en massa frågor som snarare rör hennes roll i det fruktansvärda som hänt. Vilka kläder hade du på dig, hade du druckit, har du tidigare haft en sexuell relation med den utpekade gärningsmannen?

Frågorna är insinuanta och irrelevanta och att många av de sexualbrott som de facto äger rum aldrig anmäls beror till stor del på detta. Vem vågar anmäla om man själv blir utpekad som en del av skulden?

Det är där en advokat i Malmö gör skillnad: advokaten ser till att fokuset - redan i samband med polisförhören - flyttas från offer till gärningsman. De frågor vi ovan gav som exempel kommer inte att ställas och målsägarbiträdet kommer effektivt att se till att fokuset hamnar på rätt ställe - att få en förövare bakom lås och bom. Så, frågar man om ett offer verkligen behöver en advokat så är svaret givet. En sådan behövs definitivt.

16 Jun 2023

Välkomna till stjärnadvokaten! Vi är visserligen inga riktiga stjärnadvokater som Leif Silbersky, Johnnie Cochran eller Peter Ahltin, men vi kan våra saker ändå. Hos oss kan du hitta tips och information om det mesta som har med juridik och domstolsväsendet att göra. Håll till godo!