Tips på hur man enklast ansöker om arbetstillstånd

Har ni fått erbjudande om ett arbete i Sverige och behöver ett arbetstillstånd? Då är det viktigt att ansöka om arbetstillstånd så fort som möjligt så att det blir beviljat innan avresan.

Den som har blivit erbjuden ett arbete i Sverige, och som kommer från ett land utanför EU, som Schweiz, Norge, Island eller Liechtenstein, måste ha blivit beviljad arbetstillstånd innan anställningen kan påbörjas. Beroende på yrkeskategori och vilket land man kommer från, kan det ställas olika krav. Vill man dessutom ta med sig sin familj, måste det ordnas tillstånd även för den. Att ansöka om arbetstillstånd är process som tar tid. Det är viktigt att det blir rätt redan från början, annars kan processen ta ännu längre tid om man måste komplettera. I värsta fall kan man till och med nekas arbetstillstånd.

Ofta går det snabbare att få arbetstillstånd om man tar hjälp av en advokat

Man kan själv ansöka om arbetstillstånd på Migrationsverkets hemsida. Men förstår man inte svenska eller engelska bra, kan man i stället ta hjälp av en advokatbyrå som är specialiserad på arbetstillstånd och migrationsrätt. De har tillgång till advokater som talar flera olika språk och kan snabba på processen. Men det är viktigt att den advokatbyrå man vänder sig till är certifierad av Migrationsverket. Detta för att man ska vara säker på att de är uppdaterade om de lagar och regler som gäller. De vet också vilka olika yrkeskategorier som efterfrågas, och kan även hjälpa till med att ansöka om förlängt arbetstillstånd. Läs mer om arbetstillstånd på denna sajt: arbetstillstånd.net

8 Dec 2021

Välkomna till stjärnadvokaten! Vi är visserligen inga riktiga stjärnadvokater som Leif Silbersky, Johnnie Cochran eller Peter Ahltin, men vi kan våra saker ändå. Hos oss kan du hitta tips och information om det mesta som har med juridik och domstolsväsendet att göra. Håll till godo!