Krav vid anställning av utländsk arbetskraft

När utländsk arbetskraft anställs krävs arbetstillstånd. Om pappersarbetet inte är i ordning kan företagaren bli bötfälld eller få annat straff. Hur går man tillväga för att ansöka?

Ett första steg är att kontakta en juridisk firma som har specialiserar sig på arbetstillstånd. Det är inte firman som gör tillstånden men de hjälper till med kontakten mellan arbetsgivare och Migrationsverket. De hjälper till med att skriva ansökan, som sedan förhoppningsvis ska leda till att ett arbetstillstånd blir utfärdat. För att kunna göra detta behöver de information om företaget och den person de vill anställa. Ser de möjligheterna i anställningen tar de sig an fallet och börjar processen.

Vad krävs av arbetsgivaren

  • För att man ska kunna anställa någon och få istånd ett arbetstillstånd behöver tjänsten ha varit utannonserad.
  • Den kan exempelvis ha legat på arbetsförmedlingen i 10 dagar. Den anställde ska erbjudas lön enligt kollektivavtal. Om det inte finns sådant ska det vara lön enligt branschen.
  • Den anställde ska kunna försörja sig på anställningen och det finns en lägsta inkomst. Ge den anställde de försäkringar som krävs.

I vissa branscher finns specifika krav för att anställa utländsk personal. Likaså gäller vid nystartade företag.

Hur länge personen ska arbeta i landet har betydelse. Kontrollera även med juristen vad som krävs om kontraktet med den anställde eventuellt önskas förlängas.

Att anlita jurister för att få hjälp gör processen snabbare. Särskilt om man väljer en firma som specialiserat sig på detta. Inte bara har de kunskaper. De har även bra kontakter med Migrationsverket vilket är ovärderligt i sammanhanget. Läs mer om arbetstillstånd: arbetstillstånd.eu

19 Jun 2021

Välkomna till stjärnadvokaten! Vi är visserligen inga riktiga stjärnadvokater som Leif Silbersky, Johnnie Cochran eller Peter Ahltin, men vi kan våra saker ändå. Hos oss kan du hitta tips och information om det mesta som har med juridik och domstolsväsendet att göra. Håll till godo!