Konkurs – en konkursjurist har koll på läget när du själv bara vill sjunka genom jorden

Plötsligt står du där och har gått i konkurs. Du har inte en aning om vad du ska ta dig till. Tack och lov finns det experter på just konkurser. En konkursjurist. Hen kan hjälpa dig med allt.

En konkursjurist är som namnet låter antyda en jurist som är riktigt duktig på allt som kan ha med en konkurs att göra. Det är en sådan du ska vända dig till för att få hjälp om du har råkat i den svåra situationen att du hamnat i konkurs. Har du hamnat på obestånd, som det heter, innebär det att dina tillgångar blir omhändertagna. De som sköter om det hela kommer försöka betala de krav som ligger på dig från dem du är skyldig pengar. Det är ingen lätt uppgift men en konkursjurist vet precis hur hen ska gå tillväga för att det ska bli så bra som möjligt för alla. Du själv kan få en skuldsanering om det skulle hjälpa dig i din situation. Det är en lång och segdragen process men sakta och säkert kommer du klara av det. Din konkursjurist hjälper dig med det.

En konkursjurist vet skillnad på en privat konkurs och en företagskonkurs

Det är lite skillnad på en privat konkurs och en företagskonkurs. Har du ett företag så kommer någon ta hand om alla dina tillgångar i företaget och du kan alltså inte själv bestämma över dem längre. När det gäller en personlig konkurs kan du få behålla vissa tillgångar.

10 Feb 2022

Välkomna till stjärnadvokaten! Vi är visserligen inga riktiga stjärnadvokater som Leif Silbersky, Johnnie Cochran eller Peter Ahltin, men vi kan våra saker ändå. Hos oss kan du hitta tips och information om det mesta som har med juridik och domstolsväsendet att göra. Håll till godo!