Juridiken kring ditt nya hem

Dags att bygga nytt eller att renovera? Att lägga ut arbetet på entreprenad är vanligt men kräver en hel del juridik och det är lätt att gå vilse i lagstiftning och kontraktets paragrafer.

Det har tagit lång tid. Ni har letat tomt, undersökt och ansökt om bygglov, arkitekten har ritat upp ert drömhem och kommunen har varit paragrafryttare under hela tiden. Men nu är det äntligen på gång.

Nu var det ju bara det där att anlita rätt byggfirma och se till att allt är i ordning. Det är dock lättare sagt än gjort, helst vill man ju ha lite på fötterna när man ska skriva ett så pass stort kontrakt. Vad händer vid en olycka? Vem ansvarar för ditten och datten? Inte helt enkelt att fixa både livrem och hängslen om man inte är jurist.

Entreprenadjuridiken

Här är det viktigt att ha någon på er sida, någon som inte agerar i entreprenadfirmans intresse utan ert. I ett så pass stort projekt som ett nytt hus så finns det inga genvägar, man behöver en jurist på sin sida.

Viktigaste att tänka på är att anlita en jurist som är kunnig inom området och gärna så tidigt i processen som möjligt. Det finns många saker som behöver tas upp tidigt som kräver juridisk kunskap. Försäkringar, skatter och avtalsstruktur är bara några saker att tänka på.

Det bästa är att förebygga och täcka in allt som kan ge upphov till potentiella framtida tvister. Det förenklar, förebygger och gör att man kan sova gott om natten. Läs mer om entreprenadjuridik på denna webbsida: entreprenadjuridikgöteborg.se/

11 May 2021

Välkomna till stjärnadvokaten! Vi är visserligen inga riktiga stjärnadvokater som Leif Silbersky, Johnnie Cochran eller Peter Ahltin, men vi kan våra saker ändå. Hos oss kan du hitta tips och information om det mesta som har med juridik och domstolsväsendet att göra. Håll till godo!