Ensam vårdnad för barnens skull

För att barnen skall slippa konflikter och bråk om vardagliga saker efter en separation kan ensam vårdnad vara en lösning. Sedan bestämmer man hur det skall ordnas så att man får träffas.

De enkla besluten kan bli svåra om man tycker olika om vad som är bra för ens barn. För att göra det enklare för barnen kan det vara bra om en förälder fattar alla beslut så slipper de hamna emellan. Ingen vill ju ge upp sina barn.

Med många och starka känslor inblandade klarar man oftast inte av att fatta bra beslut. Tar man kontakt med en advokat som vet vilka rättigheter och skyldigheter man har kan det underlätta. Man får någon som kan medla och stötta när det är svårt att komma överens.

Ensam vårdnad är inget man ansöker om utan att först ha provat andra möjligheter. Barn tycker om båda sina föräldrar och vill inte stöta bort eller göra någon ledsen. Ser man som vuxen att barnet verkligen far illa av att vara med en förälder måste man ingripa.

Har barn det svårt måste vuxna hjälpa dem, ensam vårdnad kan bli en trygghet

När ett barn får se eller är med om våld eller misshandel måste vuxna sätta stopp. Någon av föräldrarna kan ha varit hotfull eller våldsam. Kanske för att de var påverkade av alkohol eller droger.

Att sätta stopp då är svårt men får man juridisk hjälp blir det lättare. Hos en advokatfirma kan man få en gratis första rådgivning och hjälp att gå vidare.

14 Oct 2021

Välkomna till stjärnadvokaten! Vi är visserligen inga riktiga stjärnadvokater som Leif Silbersky, Johnnie Cochran eller Peter Ahltin, men vi kan våra saker ändå. Hos oss kan du hitta tips och information om det mesta som har med juridik och domstolsväsendet att göra. Håll till godo!