Ensam är inte stark

Du står inte ensam när du är anklagad för brott. Vid din sida finns en advokat som representerar dig i rätten. Det är advokatens uppdrag att övertyga rätten om ett gynnsamt utfall för dig.

Det finns flera anledningar som kan göra att du hamnar på fel sida av lagen. Tvärtom vad många tror behöver det inte alls röra sig om onda uppsåt eller att du på något sätt skulle vara en dålig människa. Det finns många mänskliga förklaringar till vad som driver en person att begå brott. Fattigdom och desperation bland annat. Den förälder utan pengar som stjäl en gurka från den lokala livsmedelsbutiken för att ge mat åt sin svältande familj är ett sådant exempel. I dessa fall när livet kommer emellan lagtexterna gör sig byråkratin påmind. Lagen tar i första hand ingen hänsyn till varför den desperata föräldern stal gurkan. Den koncentrerar sig istället på brottet som begåtts. Det kan komma att krävas en skicklig brottmålsadvokat för att övertyga domstolen om att föräldern bör få minsta möjliga påföljd.

Kompetent representation

Är det någon du kan lita på som kommer strida för din sak är det din advokat. I en brottmålsförhandling är det din advokats enda jobb att argumentera och visa på att du varken bär ansvar eller skuld för det som du anklagas för. Att på egen hand stå emot ett rättsväsende riskerar att slita dig i stycken. Det krävs en erfaren och inom området kunnig person som kan representera dig. Brottmålsadvokaten är en sådan. Läs mer om brottmålsadvokat på denna sida: brottmålsadvokatmalmö.se

13 Apr 2021

Välkomna till stjärnadvokaten! Vi är visserligen inga riktiga stjärnadvokater som Leif Silbersky, Johnnie Cochran eller Peter Ahltin, men vi kan våra saker ändå. Hos oss kan du hitta tips och information om det mesta som har med juridik och domstolsväsendet att göra. Håll till godo!