Besikta drömhuset innan köpet

Det är lätt att förivra sig när man har hittat det perfekta hemmet, särskilt om det är renoveringsobjektet man längtat att sätta tänderna i. Då är det extra viktigt att undvika dolda fel.

De är kluriga eftersom de är just dolda. Att vara i renoveringsstadiet och hitta fuktskador eller elektriska fel är inte kul. Eller ännu värre, att vara nästan klar. Dessutom kan det leda till stora kostnader som man inte räknat med. Så innan det är dags att bestämma sig så ta kontakt med någon som har kunskaperna och kan besikta huset. Varför inte ta hjälp av advokat vid dolda fel i hus. De kan både hitta fel och se till att man kan känna sig trygg genom att ha lagen på sin sida.

Vad innebär dolda fel

Dolda fel kan handla om elfel och vattenskador. Men det kan även vara konstruktionsfel som källarväggens isolering och mögel som inte syns. Vanligt i nyare hus kan vara problem orsakade av spotlights, något som kan leda till brännskador både på isolering och ledningar. Men man ska komma ihåg att även om man köpt huset, kan fel som upptäcks innan man ägt fastigheten i tio år påtalas, och man kan anmäla dolda fel till säljaren. I de fall då de inte är villiga att kompensera för skadan kan man gå vidare i rättssystemet. Men som sagt, det är inte helt enkelt att förstå processen själv. Så en advokat som finns där hela tiden är ett stöd man inte vill vara utan.

28 Jan 2021

Välkomna till stjärnadvokaten! Vi är visserligen inga riktiga stjärnadvokater som Leif Silbersky, Johnnie Cochran eller Peter Ahltin, men vi kan våra saker ändå. Hos oss kan du hitta tips och information om det mesta som har med juridik och domstolsväsendet att göra. Håll till godo!