Att hamna i brottsregistret kan innebära att det blir svårt att få jobb

Som brottsmisstänkt ska man anlita en erfaren brottmålsadvokat. Med det menas att advokaten ska ha flera års erfarenhet som försvarare och medverkat i minst hundra rättegångar.

Att vara misstänkt för ett brott är aldrig roligt och döms man i en rättegång kan det få långtgående konsekvenser och även påverka det vardagliga livet efter avtjänad dom. Detta eftersom man även hamnar i brottsregistret under en tid och det därför kan bli svårt att få arbeta inom vissa yrken, som exempelvis lärare. Det är därför det är så viktigt att man tidigt i processen skaffar sig en erfaren och skicklig brottmålsadvokat. Då kan advokaten sitta med under polisförhör och sitter man dessutom häktad kan advokaten fungera som stöd och länk till familj på utsidan. Det underlättar många gånger den psykiska press som det kan innebära att vara misstänkt eller sitta häktad för ett brott. 

Hur ska en bra brottmålsadvokat vara?

Det tar flera år att bli en skicklig brottmålsadvokat, men det gäller också att hela tiden praktisera yrket och regelbundet medverka i rättegångar som försvarare för brottsmisstänkta och häktade. En skicklig advokat har även ett brett kontaktnät med personer inom specialområden som kan vara till nytta för klientens försvar som exempelvis IT, medicin, kriminalteknik, med mera. Men det underlättar också om man trivs med och litar på sin brottmålsadvokat.

Vill man ha hjälp att hitta en bra brottmålsadvokat kan man besöka Advokatsamfundets hemsida. Där står advokater listade efter specialområde och ort, men även efter erfarenhet. Läs mer om brottmålsadvokater på denna sida: brottmålsadvokathelsingborg.se

5 Mar 2021

Välkomna till stjärnadvokaten! Vi är visserligen inga riktiga stjärnadvokater som Leif Silbersky, Johnnie Cochran eller Peter Ahltin, men vi kan våra saker ändå. Hos oss kan du hitta tips och information om det mesta som har med juridik och domstolsväsendet att göra. Håll till godo!